El Pony Menut es la versió familiar del grup musical El Pony Pisador, nascuda per donar resposta a la demanda popular: cançons com “Tot és part de ser un pirata” o “La confraria del menhir” han calat entre la canalla i als seus concerts cada cop hi va més públic infantil. Malauradament els horaris d’actuació sovint dificulten que aquest públic gaudeixi de la música d’El Pony Pisador, i així és com neix El Pony Menut: un concert enfocat als més petits de la família.
Això sí, tot i adaptar el repertori als gustos del públic familiar, El Pony Menut no ha perdut cap dels trets distintius que caracteritza la formació original: música celta i folk tradicional, amb una bona dosi d’humor absurd, interpretació i harmonia vocal de qualitat, participació, sentit de l’humor i divulgació d’instruments i sonoritats d’arreu del món.
FITXA ARTÍSTICA
BANJO
Guillem Codern
GUITARRA
Ramon Anglada
FIDDLE
Miquel Pérez
FLAUTES
Martí Selga
MANDOLINA
Adrià Vila
“Evoé” era el crit de les Bacants dionisíaques quan s’endinsaven en la natura per fusionar-se amb el món salvatge, un culte en que s’emmirallen rituals de catarsi col·lectiva per tot Europa, com el de la tarantel·la, aquest ritme del sud d’Itàlia nascut per exorcitzar la picada de la taràntula.
El músic i coproductor Raül Refree, a l’avantguarda en la recuperació de de les músiques d’arrel, i Maria Mazzotta, una de les veus més imprescindibles de la música tradicional italiana, uneixen talent en el concert inaugural de Fira Mediterrània per fer un recorregut per aquests cerimonials de possessió col·lectiva. Pe recrear en clau del nostre temps el “tarantisme”, comptaran amb la dramatúrgia de Jordi Oriol i les veus femenines del Cor Plèiade.
Coproducció de Fira Mediterrània de Manresa, Grec Festival de Barcelona i Festival Clàssics, amb el suport de Fabra i Coats, Fàbrica de Creació de Barcelona, l’Institut Ramon Llull i Puglia Sounds.
FITXA ARTÍSTICA
DIRECCIÓ I MÚSICA
Raül Refree
DRAMATÚRGIA
Jordi Oriol
VEU
Maria Mazzotta
COR DE VEUS
Cor Plèiade
* Recomanat per a majors de 12 anys.
*Es compartirà taula amb més persones.
Menú
Per compartir
Pa de coca amb tomàquet, fusta de formatges i embotits, carpaccio de carbassó amb parmesà i pesto, braves i musclos al vapor
Principal
Pollastre al forn
Postres
Duet de trufes
Vins i aigües
Rel i Grapa és una investigació entre tradició i contemporaneïtat, iniciada pel ballarí Víctor Pérez Armero i co-creada amb el músic Raúl Pérez Armero. Una peça on la transformació és constant i en la que observem l'esdevenir i desfer fluït d’un cos i els seus paisatges interns. Un flux que posa en evidència que tenim i passem per diferents identitats, i que som multituds en un sol cos.
La música és el detonant que encén el cos acompanyant-lo a qüestionar totes i cada una de les seves expressions i experiències; des de la dansa d’arrel tradicional fins a llenguatges contemporanis, passant per la identitat queer i la sensualitat humana.
Un homenatge a les memòries i els instants passats. Una invitació a la vulnerabilitat i a deixar-se commoure. Una celebració d’aquest moment precís, on hi som juntes.
Coproducció de Fira Mediterrània de Manresa, Dansàneu. Festival de Cultures del Pirineu amb el suport del Pla d’impuls a la dansa d’arrel. Menció especial Premi Delfí Colomé
FITXA ARTÍSTICA
IDEA, COREOGRAFIA I DIRECCIÓ
Víctor Pérez Armero
COMPOSICIÓ MUSICAL I CO-CREACIÓ
Raúl Pérez Armero
INTERPRETACIÓ
Víctor Pérez Armero i Raúl Pérez Armero
ACOMPANYAMENT ARTÍSTIC
Montse Colomé
ASSESSORAMENT SONOR
Panxii Badi
PRODUCCIÓ EXECUTIVA
Xavier Granada
PRODUCCIÓ I DISTRIBUCIÓ
Magrana Escena
COL·LABORACIÓ
Lali Mateu
Cos de Dansa Esbart Sant Cugat
L’Orquestra de Músiques d’Arrel Tradicional (OMAC), formació nascuda fa dos anys sota l’empara de l’Obrador d’arrel de Fira Mediterrània de Manresa i integrada per 34 joves intèrprets dels Països Catalans, presenta nou projecte: Trans. Es tracta d’una proposta que explora la riquesa antropològica, ecològica i artística de la transhumància dels Pirineus. Ho fa a partir de les cançons que descriuen les llargues rutes geogràfiques i en faciliten la memorització, i d’altres formes musicals sorprenents, com el cant redoblat.
L’OMAC tractarà aquest material tradicional des d’una vessant contemporània gràcies a l’obra musical del compositor Dani López, els textos de Clara Fiol, la dramatúrgia i posada en escena de Martí Torras Mayneris, el disseny de llum sincronitzat i, sobretot, entre altres innovacions tecnològiques, amb la videocreació digital generada mitjançant intel·ligència artificial.
Coproducció de Fira Mediterrània de Manresa, La Marfà – Centre de Creació Musical de Girona i l’Ajuntament d’Olot.
FITXA ARTÍSTICA
COMPOSICIÓ
Dani López
LLIBRET I TEXTOS
Clara Fiol
DIRECCIÓ ESCÈNICA
Martí Torras Mayneris
DISSENY D’IL·LUMINACIÓ
Bernat Tresserra
VESTUARI
Carme Puigdevall Plantés
DISSENY DE SO
Pau Vinyoles i Ferran Conangla
COMUNICACIÓ AMB PROGRAMADORS
Ivó Jordà
PRODUCCIÓ
Marçal Ramon
GERÈNCIA
David Coll
El ballarí i coreògraf Magí Serra reflexiona sobre com habitem els espais. Ho fa en el marc del moviment que generen les formes de l’ésser humà per posicionar-se en l’espai, explorant també com ocupen l’espai les danses tradicionals i urbanes, i pren com a punt de partida la transhumància artística Brots transhumants que va dur a terme durant la 23a edició de la Fira.
IDEA, INTERPRETACIÓ I DIRECCIÓ
Magí Serra
VISUALS
Carme Gomila i Ignasi Castañé
MÚSICA
Núria Andorra, Santí Careta i Arnau Obiols, Tarantella ‘nfuocata de Laboratorio ‘600
ACOMPANYAMENT COREOGRÀFIC I ASSISTENT DE DIRECCIÓ
Emma Villavecchia
ESCENOGRAFIA
Dani Pino
Rodrigo Cuevas presenta nou àlbum i nou espectacle, La Romería. L’asturià torna a Manresa després de rebre els elogis unànimes pel seu anterior disc, produït per Refree, Manual de Cortejo, i de girar per tot el món amb l’espectacle Trópico de Covadonga.
En aquesta ocasió Cuevas ha produït el nou disc amb el porto-riqueny Eduardo Cabra. El resultat d’aquest xoc interestel·lar és un treball lluminós, càlid i honest. L’espectacle que ha nascut a l’empara dels temes nous trenca amb l’imatgeria precedent, però continua sent un show extravertit, calent, ambiciós, alegre i molt ballable.
Tot plegat, molt lligat al concepte de “romeria”, un espai propici a la celebració i a la comunió i per sentir-se lliure de prejudicis. En definitiva, la proposta d’aquest artista total és una experiència cultural i sensorial única, amb denominació d’origen.
FITXA ARTÍSTICA
VEU, PANDERETA I PANDERO
Rodrigo Cuevas
PANDERO, PANDERETA, PALMES, VOCODER, CONTRABAIX I VEUS
Mapi Quintana
PERCUSSIONS
Juanjo Díaz
GUITARRES, CORS, PALMES I PANDERO
Rubén Bada
PROGRAMACIONS, SINTES, CORS I ACORDIÓ
Tino Cuesta
L’Esbart de Rubí celebra el seu centenari estrenant nou espectacle de gran format a la Fira Mediterrània 2023.
Nemini Parco ens parla de la mort, i també de l’amor, i ho fa estirant el fil d’un dels mites més coneguts i més representats, el d’Orfeu i Eurídice.
Tal com diu el nom de l’espectacle, ningú s’escapa de la mort, forma part de la nostra cultura i, algunes de les danses tradicionals més representatives del nostre patrimoni la prenen com a eix principal o com a contraposició per exaltar la vida: La dansa de la mort de Verges, El Mortitxol, La Moixiganga, El Carnestoltes, les Caramelles...
L’Esbart de Rubí estrena un espectacle de creació que parteix del patrimoni immaterial i la tradició però des d’una vessant innovadora, multidisciplinària i amb un important pes dramàtic.
COREOGRAFIA
Jordi Rubio
DISSENY DE VESTUARI
Pau Fernández
MÚSICA
Arnau Vilà
GUIONISTA
Joan Ma Segura
PRODUCCIÓ AUDIOVISUAL
Jordi Milà